There was an error in this gadget

Tuesday, September 4, 2012

salam dan selamat sejahtera semua agak lama x update blog kan..x tau nak share ape sbnrnye..hari ni rase terpanggil nak kongsi ttg sahabat yg selalu ada dgn saye dari dlu skrg dan selamanya..ni kawan dan sahabat2 di kmpong..

1) muhd zakwan bin abd razak
muhd zakwan bin abd razak(wan) 20thn

dgn wan ni plg lame kenal die..dri kecik kot bkawan dgn die..dr umor saye 6 tahun sampai la skrg..agak2 brape taun ye..dlm dkat 16 tahun saye bergelumang dgn bdak ni..ok mase kitorg kecik2 dlu,macam bdak2 lain la..main same2,gado same2..ape lg ye..slalu main same2 la..mane tak nye umah kitorg sebelah2 je..jiran sebelah2 je..mane lg nak crik kawan nak main2..kitorg dlu kecik2 nakal..kalah dak lain..skola rendah lain2,skolah menengah same dan sampai la skrg kami menuntut di universiti yg same(UiTM Seri Iskandar,Perak) bolah pulak same...mase dftar pon same gak tarikh nye..dpt plak kolej yg same..mmg terbaik!!! kat kmpong pon rmai je kawan2 lain yg rapat dgn kami..ha nnt kite citer kawan2 yg lain tu..seriously,saye sgt brsyukur dapat kawan mcm wan ni..susah senang sentiasa tolong saye bila saye susah..tq la wan..dr kecik mcam tu kan..die ni mmg anugerah allah utk saye la..plg saye suke sakat die ni..same2 sakat mnyakat la senang..rapatnye kami sampaikan rmai kwn2 lain kalo nmpak saye msti tanya wan ni ha..kdang2 rimas pon ade.."eh,wan mane?""eh,wan x balik ke?"..nak aje jwb x boleh ke kol ke mcj sndri..x jage pon bdak ni..

wan..kalo ko bace blog ni, aku nak ko tau yg ko ssalah seorg org penting dalam hidup aku..sedar x sedar dah dekat 16 tahun kite bsahabat..susah senang same2..sanggop korbankan nyawa utk ko..ceh..semoga ukhwan kita ni bpanjangan..luv u la...

2) muhd faez noor bin sapawi

muhd faez noor bin sapawi(faez)19thn -yg berbaju merah kupiah putih-

haaa die ni seorang yg aku kagum skrg nak tau kenapa..die menerima tamparan hebat setelah kematian bapanya yg meninggal pada usia 30-an pd tahun 2010..paling menyedihkan saye arwah ayahnya pergi menyahut seruan Ilahi setelah 2 hari ibunya bersalin adik bongsu faez ni..faez ni skrg ade 6 org adek bradek..die ank ke3..sejurus mendapat berita kematian ayahnya aku bergegas pulang dr universiti ke kampong..suasana sgt pilu di rumah datuknya..plg saye igt sampai skrg dan bila2..bila die bkate pada saye pd mase jenazah arwah ayahnya tiba di masjed..die berkate "aku x sangka daus ayah aku pergi secepat ni"..sambil die mngalirkan air mata..mase tu x dapat nak cover da..aku peluk die then keluar juge la air mata mase tu..aku hanya mampu menenangkan die saje..mane tidak nya arwah ayahnye x sempat bermanje dgn anak bongsunya yg baru saje lahir dua hari dan arwah pula pergi buat selama-lamanya..mase tu aku berharap agar ibu faez dan keluarga tabah dgn ujian ni..setelah ketiadaan ayah nye..die la bertanggungjawab mncari rezki sedikit utk keluarganya..personalitinya berubah stlh ketiadaan arwah ayahnye..matang,pandai buat keputusan yg bernas,pada mase yg same x lokek dgn kawan2..slalu blanje mkan ke ape2 kat kitorg kawan die ni ha..hebat ko faez..x lupa die juge salah seorg pendorong pemberi semangat saye utk lebih berjaya dalam pelajaran di peringkat universiti dan ape je saye buat..

huh..faez ni pon salah sorg kawan sepermainan dari saye kecil..mmg satu team la..
faez kalo ko bace coretan ni..aku nak ko tau..aku kagum dgn kesungguhan ko..biar ape org nak kate..aku tau ko baut ape utk mase depan ko dan keluarga ko..aku sentiasa ade utk ko..anytime beb..luv u la..sahabt selmanya..

(ADA LAGI BEBERAPA SAHABT YG SAYE AKAN TULISKAN KISAH MEREKA DGN SAYE NNT K,TUNGGU YE)

No comments:

Post a Comment