There was an error in this gadget

Tuesday, September 4, 2012

salam dan selamat sejahtera semua agak lama x update blog kan..x tau nak share ape sbnrnye..hari ni rase terpanggil nak kongsi ttg sahabat yg selalu ada dgn saye dari dlu skrg dan selamanya..ni kawan dan sahabat2 di kmpong..

1) muhd zakwan bin abd razak
muhd zakwan bin abd razak(wan) 20thn

dgn wan ni plg lame kenal die..dri kecik kot bkawan dgn die..dr umor saye 6 tahun sampai la skrg..agak2 brape taun ye..dlm dkat 16 tahun saye bergelumang dgn bdak ni..ok mase kitorg kecik2 dlu,macam bdak2 lain la..main same2,gado same2..ape lg ye..slalu main same2 la..mane tak nye umah kitorg sebelah2 je..jiran sebelah2 je..mane lg nak crik kawan nak main2..kitorg dlu kecik2 nakal..kalah dak lain..skola rendah lain2,skolah menengah same dan sampai la skrg kami menuntut di universiti yg same(UiTM Seri Iskandar,Perak) bolah pulak same...mase dftar pon same gak tarikh nye..dpt plak kolej yg same..mmg terbaik!!! kat kmpong pon rmai je kawan2 lain yg rapat dgn kami..ha nnt kite citer kawan2 yg lain tu..seriously,saye sgt brsyukur dapat kawan mcm wan ni..susah senang sentiasa tolong saye bila saye susah..tq la wan..dr kecik mcam tu kan..die ni mmg anugerah allah utk saye la..plg saye suke sakat die ni..same2 sakat mnyakat la senang..rapatnye kami sampaikan rmai kwn2 lain kalo nmpak saye msti tanya wan ni ha..kdang2 rimas pon ade.."eh,wan mane?""eh,wan x balik ke?"..nak aje jwb x boleh ke kol ke mcj sndri..x jage pon bdak ni..

wan..kalo ko bace blog ni, aku nak ko tau yg ko ssalah seorg org penting dalam hidup aku..sedar x sedar dah dekat 16 tahun kite bsahabat..susah senang same2..sanggop korbankan nyawa utk ko..ceh..semoga ukhwan kita ni bpanjangan..luv u la...

2) muhd faez noor bin sapawi

muhd faez noor bin sapawi(faez)19thn -yg berbaju merah kupiah putih-

haaa die ni seorang yg aku kagum skrg nak tau kenapa..die menerima tamparan hebat setelah kematian bapanya yg meninggal pada usia 30-an pd tahun 2010..paling menyedihkan saye arwah ayahnya pergi menyahut seruan Ilahi setelah 2 hari ibunya bersalin adik bongsu faez ni..faez ni skrg ade 6 org adek bradek..die ank ke3..sejurus mendapat berita kematian ayahnya aku bergegas pulang dr universiti ke kampong..suasana sgt pilu di rumah datuknya..plg saye igt sampai skrg dan bila2..bila die bkate pada saye pd mase jenazah arwah ayahnya tiba di masjed..die berkate "aku x sangka daus ayah aku pergi secepat ni"..sambil die mngalirkan air mata..mase tu x dapat nak cover da..aku peluk die then keluar juge la air mata mase tu..aku hanya mampu menenangkan die saje..mane tidak nya arwah ayahnye x sempat bermanje dgn anak bongsunya yg baru saje lahir dua hari dan arwah pula pergi buat selama-lamanya..mase tu aku berharap agar ibu faez dan keluarga tabah dgn ujian ni..setelah ketiadaan ayah nye..die la bertanggungjawab mncari rezki sedikit utk keluarganya..personalitinya berubah stlh ketiadaan arwah ayahnye..matang,pandai buat keputusan yg bernas,pada mase yg same x lokek dgn kawan2..slalu blanje mkan ke ape2 kat kitorg kawan die ni ha..hebat ko faez..x lupa die juge salah seorg pendorong pemberi semangat saye utk lebih berjaya dalam pelajaran di peringkat universiti dan ape je saye buat..

huh..faez ni pon salah sorg kawan sepermainan dari saye kecil..mmg satu team la..
faez kalo ko bace coretan ni..aku nak ko tau..aku kagum dgn kesungguhan ko..biar ape org nak kate..aku tau ko baut ape utk mase depan ko dan keluarga ko..aku sentiasa ade utk ko..anytime beb..luv u la..sahabt selmanya..

(ADA LAGI BEBERAPA SAHABT YG SAYE AKAN TULISKAN KISAH MEREKA DGN SAYE NNT K,TUNGGU YE)

Sunday, July 8, 2012

salam semua
malam td bertolak dari kg ke umah seri iskandar pkul 9.30mlm
mcm2 dugaan sepanjang perjalanan bersam rakan baik muhd zakwan
tp alhamdulillah selamat sampai pkul 11.30mlm

ya Allah apakah alamat mimpiku pagi td??
risau nampaknya skrg
mcm akan betul2 terjadi
tawakal sepenuhnya padaMu
segalanya hambaMu serahkan padaMu
apa yg terbaik yg Kau rancangkan buatku
ku terima dgn redha
TENANGKAN HATIKU YA ALLAH....


Saturday, July 7, 2012

exam mode

salam..
sedang menempuh cabaran exam skrg ni..
sgt kecewa dgn performance diri sms exam..
saye tau saye boleh buat lebih lg..
tp apakan daya smua dah dilakukan
ya Allah hambaMu ini hanya bertawakal kepadaMu..
berikanlah kecemerlangan utk hambaMu ini..


Sunday, June 10, 2012

dah hujung2 sem ni mulalah kerja menimbun...
adeh..mane nak mula dulu pon x taw..
grup esemen..individu pnye..
arghhh!!!!
mmg serabot..
tapi kena hadap gak...

gerada di ulu chepor..
bersama keluarga angkat dan adik bradek angkat...
release all stress..
mmg berkesan...

tapi sat lg..
balik kampus..penuh otak aku dgn kerja..

Sunday, January 15, 2012

dilema+busan

salam my dear blogger..
dilema..pagi2 lg dah dikejutkan dengan pggilan telefon drpd my dear lecture..
nak tau??
die ajak diri ni jd asisstant researcher die..ooooooo...
agak mncabar kena wat researcher AGAIN!!!!!!!
dilema nak accept ke x...

busannnnn...
yg melanda diri ni sejak bmula cuti semester...
dok kat umah online..layan adik2..
makan ...tido....
agak busan melampau gak la..

hey biasiswa...bila kau nak masuk dlm kandang akaun ku..
sya ni da kering...
byk keje kena wat ni...hadoi nye pun...

Saturday, January 14, 2012

rindu...

salam...
agak lame juge x update blog ni..RINDU nak share citer..
agak sibuk dgn peranan sbg pelajar di UiTM ni..
sampai lpe yg sya ada blog..
hihihihihi

semester bru akan menjelma..
agak2 ape la cbrn yg akan sya tempuh bsama kwn2..
semester ini agk berat sebab sbjek nye mcm nak bg kepala pecah je..
tp sya still bsmgt sbb ade kwn2 kat cni dan Allah sntiasa bsama dgn sya

nak share satu citer je..nape ye manusia ni senang2 je wat perangai..
bila nak mnta sesuatu kebaikan dgn keuntungan baru la dirikan solat,bace quran, dsb..
dah dpt je trus lpe tikar smbhyang..
adoi smoga allah memberi hidayah kepada kite smua..
ingatan utk diri sya dan kite smua..

salam jumpa lagi ye...

Friday, February 18, 2011

kekenyangan yg x terucap.....

fuh,,...
mmg kekenyangan aku hari ni...
pas alik dr kelas CTU je..
aku,aizat.zul ngan amn...
gi mkn kat bandar u..KFC..
hoooooo...
ngidam wooo...
giler la...mkn smbil sembang2...
mmg tmpt tu kitorg yg pnye.,..
dgn gelak hantu smua kuar dr mulot...
x kisah da org2 yg mkn kat c2..
jnji perot kenyang...huh sodpa nyooooo...

ha mlm nye pulak...
aku teman aizat ngan aman gi runner burger...
kat dlm kampus uitm tu..
fuh pnat beb ketok bilik satu2...sambil jerit..
BURGER!!!!!!!!! BURGER!!!!!!!!!!!!
hahahaha...mcm ape tah...
tp bez wooooo....laku selaku lakunye...
mmg dak2 ni kebulur...
jmpe plak runner aizat ni pompuan...
fuh muke mcm ROSSA..
ala yg nyanyi lagu ayat2 cinta tu...
terfana seketika..

lepas runner burger..
gi plak lepak2 kat lan cafe..
fuh pekena air jus buah gelas besar yg harge nye rm1.50...
fuh mmg kembung perut aku..
mkn plak nasi grg ayam..
gilor la..
sendawa kfc pon x abih ag ..
da bedal plak nasi grg ayam..
mmg senak la...
da tu smabil mkan plak dok gelak2..
mcm ngok aje..
tau2 je la perut senak...
gelak plak tu..
rase nak terbarai perut ni..

pape pun ...
aku happy hari ni...
lpak2 nagn dorg..
make me up and cheer up...
tq...
ZUL,AIZAT,AMAN ngan sape tah ag sorg tu...
nnt lpak ag weyh..